Geneesmiddelen

Het afleveren van geneesmiddelen is de kerntaak van de apotheker. We streven naar een correcte en verantwoorde aflevering van geneesmiddelen. Veiligheid van de patiënt staat voorop.

Geneesmiddelen zonder voorschrift

Heeft u last van een verkoudheid, hoofdpijn, diarree, koorts, aambeien,… Kom gerust langs in de apotheek en we bekijken met welke medicatie en tips we u kunnen verder helpen. Uiteraard verwijzen we u door naar een arts als dat nodig is!

Geneesmiddelen op voorschrift

Wij geven u graag de nodige adviezen bij medicatie die de arts u voorschrijft. Waarvoor dient het geneesmiddel, hoe wordt het ingenomen, welke effecten kunt u verwachten en wat zijn de mogelijke nevenwerkingen? 

​Elektronische voorschriften?

Medicatie vandaag wordt vaak elektronisch voorgeschreven. Breng uw identiteitskaart mee naar de apotheek en zo kunnen wij de voorgeschreven medicatie raadplegen.

Wil u graag thuis al eens kijken wat er voorgeschreven is? Surf naar 

  • www.mijngezondheid.be en log in met uw identiteitskaart of itsme®. Vervolgens klikt u door naar ‘Mijn geneesmiddelen’. 
  • www.helena.care : Helena geeft de toegang tot medische gegevens en helpt u om persoonlijk, veilig en eenvoudig te communiceren met je zorgverleners
    • Open een account: klik op ‘Aanmelden’ en volg de aangegeven stappen
    • Activeer uw account via itsme® of eID. Van zodra uw account geactiveerd is, kan uw zorgverlener automatisch documenten (voorschriften, laboresultaten,…) naar u publiceren.
    • Connecteer met onze apotheek via het inscannen van onderstaande QR-code. Apotheek van de Vijver staat nu ingesteld in Helena als ‘Mijn Apotheek’.

Heeft u liever een overzicht op papier? Geen probleem, vraag ernaar in de apotheek, wij printen graag een overzicht van de voorgeschreven medicatie af.

Wil je een product bestellen?

Weet u niet zeker of een product op voorraad is in de apotheek? U kunt het vooraf bestellen via onderstaande link.

Apotheek van de Vijver

Apr. Helge van de Vijver
Nukkerstraat 39
8450 Bredene
BTW BE 0661 593 646

Contactgegevens